Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Μαρτίου 25, 2011

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πολύτιμα μέταλλα ανακτώνται από το νερό

Εικόνα
Μια μικρή γαλλική εταιρεία διαθέτει μια "αλχημιστική" τεχνολογία, που "μετατρέπει" το νερό -και μάλιστα το ακάθαρτο- σε χρυσάφι (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά). Συγκεκριμένα, μπορεί να ανακτήσει μικροσκοπικά ίχνη χρυσού και οποιουδήποτε άλλου σπάνιου και πολύτιμου μετάλλου (πλατίνας, παλλάδιου κ.α.) από την ειδική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων...

10.000 φορές υψηλότερη η ραδιενέργεια στους εργαζόμενους της Φουκουσίμα

Εικόνα
Σε επίπεδα ραδιενέργειας κατά 10.000 φορές υψηλότερα από τα αναμενόμενα εξετέθησαν οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα που υπέστησαν εγκαύματα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ψύχρανσης των αντιδραστήρων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση των ιαπωνικών αρχών. «Ιδιαίτερα επισφαλή» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν, την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι η δεξαμενή πυρηνικού καυσίμου έχει υποστεί ρήγμα, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των ειδικών.

Η νανοτεχνολογία μπαίνει στην υπηρεσία και την καθημερινότητα του ανθρώπου

Εικόνα
Τις πολλά υποσχόμενες εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στην καθημερινότητα του ανθρώπου και στην επιστημονική έρευνα παρουσίασαν αναλυτικά ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο «Η νανοτεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου», που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ευγενίδου σε συνεργασία με τον πρόγραμμα Megaron Plus του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ: Υπάρχει όντως χρώμιο στο νερό του δικτύου;

Εικόνα
«Σε νέες δειγματοληψίες για τη διενέργεια και νέων αναλύσεων προχωρά ο Δήμος Ρήγα Φεραίου όσον αφορά την ποιότητα του πόσιμου νερού στο Στεφανοβίκειο μετά τον εντοπισμό ποσοτήτων χρωμίου που οδήγησε στην απαγόρευση της πόσης του από τους κατοίκους της περιοχής. Η Δημοτική Αρχή ερευνά την αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο έχει απασχολήσει κατοίκους και φορείς και στο παρελθόν.» Πηγή: www.thisisvolos.gr

Τί γίνεται με τον αγροτικό εξηλεκτρισμό;

Εικόνα
Την ανάγκη επέκτασης του δικτύου της ΔΕΗ είτε με προγράμματα αγροτικού εξηλεκτρισμού ή με καταβολή της δαπάνης από τη ΔΕΗ και τη χρέωση του λογαριασμού με ένα επιπλέον ποσό ανά λογαριασμό μέχρι να καλυφθεί η συμμετοχή των εξυπηρετούμενων σημειώνει με παρέμβασή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Στρατάκης. Στη σχετική ερώτηση του βουλευτή, για το θέμα της ηλεκτροδότησης των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής: