Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουαρίου 1, 2017

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πολύτιμα μέταλλα ανακτώνται από το νερό

Εικόνα
Μια μικρή γαλλική εταιρεία διαθέτει μια "αλχημιστική" τεχνολογία, που "μετατρέπει" το νερό -και μάλιστα το ακάθαρτο- σε χρυσάφι (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά). Συγκεκριμένα, μπορεί να ανακτήσει μικροσκοπικά ίχνη χρυσού και οποιουδήποτε άλλου σπάνιου και πολύτιμου μετάλλου (πλατίνας, παλλάδιου κ.α.) από την ειδική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων...

Παραγωγή υδρογόνου και πόσιμου νερού από λύματα

Εικόνα
Η μέθοδος βασίζεται σε βιοαντιδραστήρες ηλεκτροχημικών μεμβρανών. Από τα λύματα ανακτάται καθαρό νερό και ενέργεια, ενσωματώνοντας καθόδους μικροσκοπικών μεμβρανών υπερδιήθησης που διαθέτουν μικροβιακό ηλεκτροχημικό σύστημα.

Τεχνολογία, Media, Τηλεπικοινωνίες Χρονιά Επανάστασης

Εικόνα
Το 2017 είναι η χρονιά της ΤΜΤ’s επανάστασης ( Τεχνολογία, Media, Τηλεπικοινωνίες ), σύμφωνα με την Deloitte. Αν και η λέξη «επανάσταση» μπορεί για κάποιους να θεωρείται κλισέ, είναι όμως γεγονός πως αρέσει πολύ στους ανθρώπους της τεχνολογίας. Οι συσκευές εμπλουτίζονται με ανθρώπινη ευφυΐα με στόχο την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων και κινδύνων, προκειμένου ο άνθρωπος να ασχοληθεί με άλλα πιο σύνθετα ζητήματα.