Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πολύτιμα μέταλλα ανακτώνται από το νερό

Εικόνα
Μια μικρή γαλλική εταιρεία διαθέτει μια "αλχημιστική" τεχνολογία, που "μετατρέπει" το νερό -και μάλιστα το ακάθαρτο- σε χρυσάφι (κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά). Συγκεκριμένα, μπορεί να ανακτήσει μικροσκοπικά ίχνη χρυσού και οποιουδήποτε άλλου σπάνιου και πολύτιμου μετάλλου (πλατίνας, παλλάδιου κ.α.) από την ειδική επεξεργασία των βιομηχανικών αποβλήτων...

10.000 φορές υψηλότερη η ραδιενέργεια στους εργαζόμενους της Φουκουσίμα

Σε επίπεδα ραδιενέργειας κατά 10.000 φορές υψηλότερα από τα αναμενόμενα εξετέθησαν οι εργαζόμενοι του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα που υπέστησαν εγκαύματα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων ψύχρανσης των αντιδραστήρων, σύμφωνα με σημερινή δήλωση των ιαπωνικών αρχών.

«Ιδιαίτερα επισφαλή» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, Ναότο Καν, την κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι η δεξαμενή πυρηνικού καυσίμου έχει υποστεί ρήγμα, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των ειδικών.Έρευνες διενεργούνται αυτή την ώρα στο εργοστάσιο της Φουκουσίμα προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία της διαρροής ραδιενέργειας, σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση.

Η ραδιενέργεια που μετρήθηκε στην διάρκεια ενός 24ώρου 30 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης και οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν «αφύσικα» επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Εν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ θα συμβάλλουν στις ρίψεις νερού για να ψυχθούν οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ωστόσο, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Φυσικών Πόρων και Ενέργειας Χιντέο Μοριμότο.

«Πιστεύω ότι εάν το δοχείο πιέσεως είχε υποστεί σοβαρή βλάβη θα είχαν εκλυθεί πολύ υψηλότερα επίπεδα ραδιενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, οι ιαπωνικές αρχές εξέδωσαν σήμερα σύσταση προς δεκάδες χιλιάδες επιπλέον κατοίκους της περιοχής της Φουκουσίμα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Στην Κίνα, σε δύο Ιάπωνες ταξιδιώτες εντοπίστηκαν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo, η ραδιενέργεια που μετρήθηκε συνολικά στην διάρκεια ενός 24ώρου 30 χλμ. βορειοδυτικά του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα ξεπερνά το ετήσιο όριο της επιτρεπόμενης δόσης.

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν «αφύσικα» επίπεδα ραδιενέργειας σε ένα Ιαπωνικό εμπορικό πλοίο που εισερχόταν στο λιμάνι Σιαμέν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν.

www.tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επεξεργασία Νερου Λεβητοστασίου

Νερό τουαλέτας στα σπίτια για να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία